Helmet Capital irtautuu siirtokelpoisen puurakentamisen edelläkävijä Teijo-Taloista; yhtiön uudeksi omistajaksi suomalainen perheyhtiö Onvest Oy 

Suomalainen perheyhtiö Onvest Oy on 19.12.2022 toteutetulla osakekaupalla ostanut puurakentamiseen erikoistuneen Teijo-Talot Oy:n, jonka erityisosaamista on siirtokelpoisiin moduuleihin perustuva koulu-, päiväkoti-, hoivakoti- ja toimitilarakentaminen. Yrityskaupan tavoitteena on kasvattaa Teijo-Taloista Suomen johtava, modulaariseen puurakentamiseen keskittyvä yritys. 

Siirtokelpoiseen modulaariseen puurakentamiseen erikoistunut suomalainen Teijo-Talot Oy on toteutuneilla yrityskaupoilla siirtynyt osaksi kotimaista Onvest-konsernia. Teijo-Talot-konsernin liikevaihto on noin 23 milj. euroa (6/2022) ja Onvest-konsernin 270 milj. euroa (2022). Onvest-konsernissa työskentelee yli 200 työntekijää ja Teijo-Talot Oy:ssä 35 työntekijää.  

”Teijo-Talot on kehittynyt uudistetun strategian mukaisesti vahvaksi modulaarisen puurakentamisen edelläkävijäksi ja nyt on sopiva hetki mahdollistaa seuraava strateginen kasvuaskel uuden omistajan kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä Onvestiin uutena omistajana, joka pystyy entisestään vauhdittamaan positiivista kehitystä, jonka Teijo-Talot on viime aikoina saavuttanut. Haluan kiittää yhtiön johtoa ja henkilöstöä erinomaisesta yhteistyöstä”, kertoo Helmet Capitalin partneri Sampo Ahonen. 

”Pitkäjänteisesti kehittämämme tuoteportfoliomme on tänä päivänä keskittynyt julkiseen palvelurakentamiseen ja yritysten toimitilarakentamiseen. Nyt osana Onvestin yritysperhettä pystymme entistä paremmin tarjoamaan asiakkaillemme muuntojoustavan puurakentamisen parhaat ja elinkaarensa aikana kustannustehokkaimmat ratkaisut. Tämän omistusjärjestelyn myötä saamamme vahva taustatuki vauhdittaa kasvuamme ja tuo lisää hartioita toteuttaa tavoittelemiamme kehittämissuunnitelmia. Tavoittelemme voimakasta liikevaihdon kasvua – kannattavuudesta tinkimättä. Aiomme jatkossakin toteuttaa paljon menestyksekkäitä projekteja asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa”, kertoo Teijo-Talojen toimitusjohtaja Ismo Laitakari. 

Lisätietoja kaupasta antaa: 

Sampo Ahonen
partner, Helmet Capital
+358 40 520 1090
sampo.ahonen@helmetcapital.fi