Helmet Capital mukaan KVO Koneet Oy:n kasvua vauhdittamaan

Helmet Capital mukaan KVO Koneet Oy:n kasvua vauhdittamaan 

Kahden toimialansa johtavan yrityksen, Kone-Viitasalo Oy:n ja Koneliike Oleniuksen muodostaman KVO Koneet Oy:n tavoitteena on rakentaa valtakunnallinen ammatti- ja kuluttaja-asiakkaiden pienkonekauppaketju, joka tarjoaa samalla myös asiantuntevan huoltopalvelun. Kasvua haetaan aktiivisesti yritysostojen kautta. Kasvu- ja kehityssuunnitelmaa tukemaan yritys valitsi yhteistyökumppanikseen Helmet Capitalin, jonka kokoama sijoittajaryhmä tulee samalla yhtiön merkittäväksi omistajaksi. 

”Helmet Capitalin mukaantulo mahdollistaa yrityskauppojen ja kasvu- ja kehityssuunnitelmamme nopeamman ja laadukkaamman toteuttamisen. Arvostamme heidän tiimissään erityisesti käytännön liikkeenjohdon kokemusta, kasvu- ja muutosjohtamisen sekä yrittäjävetoisten yritysten toimintaympäristön käytännön ymmärrystä sekä yrittäjien ja työntekijöiden arvomaailman huomioimista. Tarpeitamme vastaavien yrityskauppojen tehokkaan ja laadukkaan toteuttamisen osaamisella oli myös merkitystä”, toteaa KVO Koneet Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Kohmo 

Toimialan yritysten toimintaympäristö on muuttumassa entistä haastavammaksi niin kuluttajien kuin tavarantoimittajien vaatimusten kasvaessa ja toimintaympäristön muuttuessa entistä epävarmemmaksi. Tilanne edellyttää alan yrityksiltä aiempaa suurempaa kokoa ja kykyä investoida verkkokauppaan, tuote- ja varastonhallinnan työkaluihin sekä osaavaan henkilökuntaan. Investointitarpeiden toteuttaminen, tuotteiden ja huoltopalvelujen saatavuuden varmistaminen sekä laadukkaan toiminnan aikaansaaminen tulevat johtamaan toimialan ketjuuntumiseen lähivuosina. 

Järjestelyllä ei ole vaikutusta yrityksen henkilökuntaan, asiakas- tai yhteistyösuhteisiin. Yhtiön toiminnan kehittäminen tulee jatkossakin perustumaan ammattitaitoisen henkilökunnan, yrittäjien osaamisen ja ketjutoiminnan parhaiden puolien yhdistämiseen. 

”KVO Koneet tähtää alallansa edelläkävijäksi digitalisaation saralla ja on jo aloittanut määrätietoisen tietojärjestelmien kehittämisen, johon sisältyy digitaalinen palvelualusta ja moderni verkkokauppaympäristö. Yhtiö on rakentanut erittäin vahvan ja monipuolisen tiimin, jolla on laajasti kokemusta sekä toimialasta, että yritysketjun rakentamisesta. Avainrooleihin on löydetty alansa huippuja ja tämän tiimin ympärille on hyvä rakentaa kasvua”, sanoo Sampo Ahonen Helmet Capitalilta. 

Lisätietoja antavat: 

hallituksen puheenjohtaja Pasi Kohmo, KVO Koneet Oy (+358 50 331 7015) 
partner Sampo Ahonen, Helmet Capital Oy Ab (+358 40 520 1090)
partner Timo Hyvönen, Helmet Capital Oy Ab (+358 400 975 838)