Ylimäki & Tinkaselle lisäresursseja kasvuun

03.12.2010


Wise Group Finland Oy on 1.12. hankkinut Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy:n koko osakekannan omistukseensa. Wise Groupin enemmistön omistaa Helmet Business Mentors Oy:n kokoama sijoittajaryhmä. Ylimäki & Tinkanen Oy:n aikaisemmat omistajat Rauli Ylimäen ja Harri Tinkasen yhdessä Ylimäki & Tinkasen toimivan johdon kanssa tulevat Wise Groupin merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

Wise Group Finland Oy:n ja Ylimäki & Tinkanen Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Harri Tinkanen ja kehitysjohtajaksi Rauli Ylimäki.

Talonrakennuksen suunnitteluala elää murrosvaihetta suunnitteluvaatimusten kasvaessa, jolloin yrityksiltä vaaditaan aiempaa suurempia kehitysresursseja.

”Ylimäki & Tinkanen omaa erittäin vahvan tilaus- ja asiakaskannan. Laajemman omistajakunnan tuoman lisävoiman avulla pystymme hakemaan hallittua kasvua myös yritysostoin, jolloin pystymme paremmin vastaamaan asiakaskuntamme kysyntään ja turvaamme yrityksen kehityksen tulevaisuudessa, kertoo Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy:n toimitusjohtajana sen perustamisesta lähtien toiminut, nyt tehtävän Harri Tinkaselle siirtävä Rauli Ylimäki.

”Tavoitteenamme on yhdessä Ylimäki & Tinkasen erittäin osaavien avainhenkilöiden kanssa rakentaa merkittävä toimija talonrakennuksen suunnitteluun niin Suomessa kuin Venäjällä”, toteaa Helmetin osakas ja Wise Groupin hallituksen jäsen Timo Hyvönen.

”Consilium Corporate Finance Oy:n partnerit Pekka Lindholmin ja Tuomo Alamäki ovat olleet laatimassa strategista suunnitelmaa, jonka tavoitteena on synnyttää talonrakennuksen suunnitteluun merkittävä, monipuolinen toimija, missä olen yhdessä Erkki Kuparin ja Eero Rantalan kanssa toiminut neuvonantajana, kertoo Wise Groupin hallituksen puheenjohtaja Lauri Hintikka.

Lisätietoja:

- toimitusjohtaja Harri Tinkanen, Ylimäki & Tinkanen Oy, puh. 0500-259 030

- osakas Timo Hyvönen, Helmet Business Mentors Oy, puh. 0400-975 838

- neuvonantaja Lauri Hintikka, Consilium Corporate Finance Oy, puh. 050-511 7471

Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy on perustettu vuonna 1984 ja siitä on kasvanut yksi johtavia rakennesuunnittelutoimistoja Suomessa, joka on tehnyt myös vientitoimintaa vuodesta 1992 alkaen. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Kotkassa ja sivutoimisto Helsingissä. Yhtiön liikevaihto tulee olemaan 4,5 M€ vuonna 2010. Henkilöstöä yhtiössä on 59. (www.ylimakitinkanen.fi)

Helmet Business Mentors Oy on suomalainen listaamattomien kasvuyritysten omistusjärjestelyihin ja teolliseen kehittämiseen erikoistunut pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut varoja yli 40 yritykseen. Neljän rahaston lisäksi Helmetin sijoittajina on joukko kotimaisia ja ulkomaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä, vakuutusyhtiöitä ja muita instituutioita. Helmetin kantava voima on joukko kokeneita suomalaisia teollisuusjohtajia. (www.helmetcapital.fi)

Consilium Corporate Finance Oy on kokeneiden investointipankkiirien ja kansainvälistä kokemusta omaavien yritysjohtajien perustama investointipankkipalveluita tarjoava yritys. Yhtiön palveluita ovat toimialajärjestelyt ja konsolidaatioprossessit, yrityskaupat ja arvonmääritykset, rahoitusjärjestelyt sekä strateginen neuvonanto ja liiketoimintasuunnitelmat. (www.consilium.fi).