Wise Group Finland Oy osti yhden Suomen suurimmista talotekniikan suunnittelutoimistoista

10.05.2011

Wise Group Finland Oy on hankkinut omistukseensa Espoolaisen LVIS-ja automaatiotekniikkaan erikoistuneen insinööritoimisto Kontermo Oy:n koko osakekannan.

 Vuonna 1986 perustettu Kontermo Oy on 50 asiantuntijaa työllistävänä yksi Suomen johtavista talotekniikan suunnittelutoimistoista. Yrityksellä on erittäin laaja asiakaskunta ja monipuolinen kokemus vaativista rakennushankkeista mm. lukuisista sairaaloista, oppilaitoksista, toimisto- ja liikerakennuksista, julkisista rakennuksista, tuotannon erikoistiloista, asuinrakennuksista ja myös vaativista peruskorjauskohteista. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2010 noin 3,8 M€ ja sen tulevaisuuden kasvunäkymät ovat hyvät osana vahvasti kehittyvää konsernia.

 Kontermo Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Jukka Hyttinen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja tulee yhtiön kahden muun omistajan Markku Tanholan ja Sakari Sipolan kanssa Wise Group Finland Oy:n merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

 Wise Group Finland Oy on kotimaisessa omistuksessa oleva, vuonna 2010 perustetun uuden konsultti- ja suunnittelualan konsernin emoyhtiö. Yhtiö on jo aiemmin hankkinut omistukseensa rakennesuunnitteluun erikoistuneen Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy:n ja rakennuttajapalveluihin sekä projektinjohtamiseen erikoistuneen Projectman Oy:n osakekannat.

 Nyt toteutuneen kaupan jälkeen konserniin kuuluu noin 130 talonrakennussektorin suunnittelijaa ja asiantuntijaa Suomessa sekä Venäjällä. Liikevaihdoltaan konserni kuuluu kaupan jälkeen talonrakennussektorilla kymmenen suurimman suunnitteluyrityksen joukkoon Suomessa.   

 

 Lisätietoja:

- toimitusjohtaja Harri Tinkanen, Wise Group Finland Oy, puh. 0500-259 030

- toimitusjohtaja Jukka Hyttinen, Kontermo Oy, puh. 050-500 2682