Wise Group Finland osti rakennesuunnitteluun erikoistuneen KCC Kouvolan Konsulttikeskus Oy:n

21.06.2011

Wise Group Finland Oy on hankkinut omistukseensa kouvolalaisen, rakennesuunnitteluun erikoistuneen KCC Kouvolan Konsulttikeskus Oy:n koko osakekannan.

 Vuonna 1979 perustettu KCC Kouvolan Konsulttikeskus Oy on 13 asiantuntijaa työllistävä talonrakennuksen rakennesuunnittelutoimisto. KCC on pitkään ollut tietotekniikan soveltamisessa yksi Suomen johtavia rakennesuunnittelutoimistoja ja vuodesta 2006 lähtien yritys on toteuttanut kaikki toimeksiantonsa 3D-mallinnusta hyödyntäen. Yrityksellä on laaja asiakaskunta sekä monipuolinen kokemus ja se on tunnettu varsinkin vaativista teräsrunkoisista rakennushankkeistaan. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2010 noin 1.0 M€ ja sen tulevaisuuden kasvunäkymät ovat hyvät osana vahvasti kehittyvää Wise Group-konsernia.

KCC Kouvolan Konsulttikeskus Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Matti Pitkänen jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja tulee yhtiön kahden muun omistajan Tuula Pitkäsen ja Tero Ollikaisen kanssa Wise Group Finland Oy:n vähemmistöosakkaiksi.

 Wise Group Finland Oy on kotimaisessa omistuksessa oleva, vuonna 2010 perustetun uuden konsultti- ja suunnittelualan konsernin emoyhtiö. Yhtiö on jo aiemmin hankkinut omistukseensa rakennesuunnitteluun erikoistuneen Insinööritoimisto Ylimäki & Tinkanen Oy:n, talotekniikan suunnitteluun erikoistuneen Kontermo Oy:n ja rakennuttajapalveluihin sekä projektinjohtamiseen erikoistuneen Projectman Oy:n osakekannat.

 Nyt toteutuneen kaupan jälkeen konserniin kuuluu noin 145 talonrakennussektorin suunnittelijaa ja asiantuntijaa Suomessa sekä Venäjällä. Liikevaihdoltaan konserni kuuluu kaupan jälkeen talonrakennussektorilla kymmenen suurimman suunnitteluyrityksen joukkoon Suomessa.   

 

Lisätietoja:

- toimitusjohtaja Harri Tinkanen, Wise Group Finland Oy, puh. 0500-259 030

- toimitusjohtaja Matti Pitkänen, KCC Kouvolan Konsulttikeskus Oy, puh. 0400-253 755

 

Wise Group Finland Oy on vuonna 2010 perustettu talonrakennussektorin suunnittelu- ja konsulttialan konserni. Sen omistamat yritykset työllistävät tällä hetkellä 145 suunnittelun ja rakennuttamisen ammattilaista Kotkassa, Helsingissä, Espoossa, Kouvolassa, Porissa, Pietarissa ja Moskovassa. Yrityksen liikevaihto tulee vuona 2011 olemaan noin 12 miljoonaan euroa.  Wise Group Finland Oy:n omistavat Helmet Business Mentors Oy:n ja Consilium Corporate Finance Oy:n keräämä kotimainen sijoittajaryhmä sekä toimiva johto, jonka omistusosuus yrityksestä on yli 40 %.

 KCC Kouvolan Konsulttikeskus on kouvolalainen, vuonna 1979 perustettu, 13 henkeä työllistävä rakennesuunnittelutoimisto. Yritys suunnittelee kaikki hankkeensa 3D-mallinnusta käyttäen ja on tunnettu erityisesti teräsrakentamisosaamisestaan.