Suomalainen sijoittajaryhmä ostaa Suomen Tenava päiväkodit Oy:n

21.10.2010


Suomen suurimman yksityisen päiväkotiyrityksen omistus vaihtuu. Tenava Holding Oy on ostanut Suomen Tenava päiväkodit Oy:n sen henkilöosakkailta ja Helmet SME Ventures Ky -rahastolta. Yrityksen 29 päivähoitoyksikössä on hoidossa noin 1 100 lasta Espoon, Kirkkonummen, Nurmijärven ja Tuusulan alueella. Yrityskaupan yhteydessä Suomen Tenava päiväkodit Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön nykyinen varatoimitusjohtaja Nina Kajava.

Tenava Holding Oy:n suurimmat osakkeenomistajat ovat Timo Nieminen, Tuomas Hirvonen ja Ariel Nemes sekä aiemmista omistajista Kim Siren yhtiöidensä kautta. Yhtiön mukaan Suomen päiväkotimarkkinat tulevat lähivuosina muuttumaan yksityisasiakkaiden päätösvallan lisääntyessä ja kuntatalouden säästötoimien kiihtyessä.

”Järjestelyn avulla saamme lisää resursseja kehitystyöhön sekä mahdollisuuden tarjota entistäkin yksilöllisempää päivähoitoa eri puolilla Suomea. Palvelusetelien käyttö tarjoaa jatkossa vanhemmille enemmän vapautta valita hoitopaikka yli kuntarajojen parhaana pitämistään päiväkodeista. Uskomme vahvasti yksityisen päiväkotitoiminnan laajentumiseen”, Kim Siren sanoo.

Suomen Tenava päiväkodit Oy:n ensimmäinen päiväkoti avattiin vuonna 1994. Tällä hetkellä Tenava päiväkodeilla on noin 220 työntekijää ja systematisoitu toimintakonsepti.

Vuosien aikana kehittämämme toimintamalli on osoittautunut hyväksi ja yhteistyössä kuntien kanssa voimme rakentaa toisiamme täydentäviä palveluja. Olemme kirjanneet toimintaohjeemme Tenava-käsikirjaan, joka toimii apuvälineenä työmme laadun arvioinnissa. Henkilöstömme vahva osaaminen tukee vanhempia heidän kasvatustyössään. Tenava päiväkotien avoimen johtamiskulttuurin ja vertaisryhmä-työskentelyn avulla jokainen työntekijä osallistuu yrityksen kehittämiseen”, toimitusjohtaja Nina Kajava toteaa.


Lisätietoja:

Nina Kajava, toimitusjohtaja, Suomen Tenava päiväkodit Oy, p. 010 8367 219

Kim Siren, hallituksen jäsen, Tenava Holding Oy, p. 045-324 5380

Tuomas Hirvonen, hallituksen puheenjohtaja, Tenava Holding Oy, p. 050-368 6866

Vuonna 1993 perustettu Suomen Tenava päiväkodit Oy on Suomen suurin yksityinen päiväkotiyritys. Tenavien liikevaihto nousee noin 8 miljoonaan euroon vuonna 2010. Yhtiön 29 päiväkotiyksikössä on 220 työntekijää ja noin 1100 lasta Espoossa, Kirkkonummella, Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Tenavilla on myös oma sijais- ja ateriapalvelu. Lisätietoja www.tenava.net.Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen