Helmet luo johtavan lujitemuovialan yrityksen

18.04.2013

Helmet Business Mentors Oy ja sen keräämä sijoittajaryhmä omistaa enemmistön Victorius Oy:stä, joka on ostanut koko Ykimuovi Finland Oy:n (Suomi), Garant Finland Oy:n (Suomi), PLB Vindic Ab:n (Ruotsi) ja Iris Fiber Oü:n (Viro) osakekannat. Yritysten nykyiset omistajat ja avainhenkilöt tulevat yhtiön merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

Järjestelyn myötä luodaan merkittävä Pohjoiseurooppalainen, laajan tuotevalikoiman omaava lujitemuovialan konserni, jolla on sekä omia että alihankintatuotteita. Konsernin pääkonttori on Oulussa, Ykimuovi Finland Oy:n toimipaikan yhteydessä.

Emoyhtiö Victorius Oy:n ja Ykimuovi Finland Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Ari Hautala (Ins., MBA), jolla on vankka kokemus liiketoiminnan kehittämisestä ja kansainvälisestä kaupasta. Ykimuovi Finland Oy:n perustaja ja edellinen toimitusjohtaja Kari Pelkonen on nimitetty Ykimuovi Finland Oy:n tekniseksi johtajaksi.

”Toisiaan täydentävät tuotevalikoimat, myyntiorganisaatiot ja jälleenmyyjäverkostot luovat erinomaiset kasvu- ja kehitysmahdollisuudet”, toteaa Victorius Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Helmetin partneri Timo Hyvönen.

"Vuosikymmenten aikana kertynyt lujitemuovialan tekninen osaaminen yhdistettynä laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen tuotantokapasiteettiin mahdollistavat tuotevalikoiman ja asiakaskunnan laajentamisen", toteaa Victorius Oy:n ja Ykimuovi Finland Oy:n toimitusjohtaja Ari Hautala.

Lisätietoja:

- Victorius Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen, puh. 0400 975 838

- Victorius Oy:n ja Ykimuovi Finland Oy:n toimitusjohtaja Ari Hautala, puh. 0500 472 274

Ykimuovi Finland Oy (perustettu 1981, Suomi) on lujitemuovituotteita valmistava erikoisyritys, jonka tuoteportfolioon kuuluvat mm. perävaunujen kuomut, lasinkeräysastiat, teknisen tilan lattiaratkaisut, soutuveneet ja kylpyaltaat. Yrityksen liikevaihto 2012 oli n. 1,5 miljoonaa euroa. (www.ykimuovi.fi)

Garant Finland Oy (perustettu 2005, Suomi) on johtava lava-autojen lavakatteiden ja lisävarusteiden toimittaja Suomessa. Yrityksen liikevaihto 2012 oli n. 0,5 miljoonaa euroa. (www.garant.fi)

PLB Vindic Ab (perustettu 1978, Ruotsi) kehittää, markkinoi ja myy lasikuidusta valmistettuja lavakatteita ja muita tuotteita lava-autoille, hiekkalaatikoita sekä kuorma-autojen tuulenohjaimia. PLB Vindic Ab:llä on myös tytäryhtiö Saksassa. Yrityksen liikevaihto 2012 oli n. 2,5 miljoonaa euroa. (www.vindic.se)

Iris Fiber Oü (perustettu 1994, Viro) valmistaa lujitemuovituotteita, kuten lavakatteita lava-autoille, suksibokseja, hiekkalaatikoita sekä tuulenohjaimia. Yrityksen liikevaihto 2012 oli n. 2,5 miljoonaa euroa. (www.irisfiber.com)

Victorius Oy:n ostettujen yritysten palveluksessa on n. 50 työntekijää.