H-Hetki ja A. Kasten yhdistävät voimansa

17.04.2012

Hyvinkääläinen lihanjalostaja H-Hetki Oy ja loviisalaislähtöinen perinteikäs Ab A. Kastén Oy yhdistävät voimansa palvellakseen entistä monipuolisemmin ja laajemmin asiakaskuntaansa. H-Hetken vahvan HoReCa-osaamisen yhdistäminen Kasténin vähittäiskauppakokemukseen tarjoaa uusia kasvumahdollisuuksia sekä entistä parempaa palvelua ja laajempaa tuotevalikoimaa asiakkaille. Molempien yhtiöiden avainhenkilöt jatkavat yhtiöiden toiminnassa.

Kasténilla on vahva asiakaskunta ja tunnettuus vähittäiskaupan puolella. Yhteistyön myötä aukeavat Kasténin tuotteille kanavat myös HoReCa-maailmaan samoin kun H-Hetken tuotteille vähittäiskauppojen hyllyille. Yhtiöiden tuotantolaitokset sijaitsevat Hyvinkäällä ja Espoossa, ja niiden konekannat täydentävät toisiaan. Järjestelyn avulla haetaan molempien yhtiöiden yhteistä kasvua ja kannattavuuden parantumista.

 Yhteistyöhön liittyy myös omistusjärjestelyitä. Vuonna 2011 H-Hetken pääomistajaksi tuli Helmetin keräämä sijoittajaryhmä, jonka avulla turvataan myös tämän järjestelyn kasvutavoitteet. Kasténin on omistanut Granlundin perhe, joka yhdessä H-Hetken avainhenkilöiden kanssa omistavat merkittävän osuuden uudesta yrityskokonaisuudesta.

 "Yhteistyön avulla saavutetaan merkittäviä synergiahyötyjä niin tuotteiden, tuotannon kuin asiakkaiden osalta. Yhteistyö mahdollistaa laajemman tuotevalikoiman tarjoamisen asiakkaille mm. kylmäsavustettujen- ja maksatuotteiden osalta. H-Hetken tehokkaan logistiikan avulla voimme kasvattaa Kasténin tuotteiden saatavuuden koko maan kattavaksi", toteaa H-Hetken toimitusjohtaja Janne Räsänen.

 "Kasténilla on pitkä historia jo 30-luvulta asti yhtenä pitkäaikaisimmista lihanjalostuslaitoksista Suomessa. Yhteistyön avulla paikallista toimintaa saadaan kasvatettua koko maan kattavaksi. Kasténin nimi saadaan tunnetuksi laajemmin ja perinteiset tuotteemme ovat vihdoin saatavilla kaikkialla Suomessa", kertoo Ari Granlund.

 Lisätietoja:

H-Hetki Oy on vuonna 2005 perustettu hyvinkääläinen lihanjalostusyritys, joka on erikoistunut korkealaatuisiin tuorelihatuotteisiin, lihajalosteisiin, erikoispakastelihoihin sekä marinadeihin. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli n. 3,6 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on  14 työntekijää. (www.h-hetki.fi)

 Ab A. Kastén Oy  on vuonna 1930 Loviisassa perustettu lihanjalostusyritys, jonka perinteiset vahvuudet ovat maksa-, kylmäsavu- ja ruokamakkaratuotteet. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli n. 0,9 miljoonaa euroa. (www.a-kasten.fi)