Majavalle lisäresursseja kasvuun ja kansainvälistymiseen

30.06.2010

Majavatuote Oy:n koko osakekanta on siirtynyt Majava Group Oy:n omistukseen, jonka enemmistön omistaa Helmet Business Mentors Oy:n keräämä sijoittajaryhmä. Yhtiön avainhenkilöt Petri Holappa ja Mikko Rajala tulevat emoyhtiön Majava Group Oy:n merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

Majava Group Oy:n hallituksen muodostavat Helmetin osakkaat Pentti Kulmala ja Timo Hyvönen sekä Majavan avainhenkilöt Petri Holappa ja Mikko Rajala. Majava Group Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Petri Holappa, joka jatkaa myös Majavatuote Oy:n toimitusjohtajana.

Majavatuote Oy on tällä hetkellä Suomen johtava henkilöautojen perävaunuja ja venetrailereita valmistava yritys. Yhtiö on aloittanut vientitoiminnan Ruotsiin ja Venäjälle, joten myös ulkomaan liiketoiminnan kasvunäkymät ovat erittäin lupaavat.

”Majavatuote on selviytynyt hyvin viime vuosien haastavassa markkinatilanteessa ja onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan vuosi vuodelta. Nyt on tullut aika ottaa seuraava askel ja hakea myös voimakasta kansainvälistä kasvua. Helmetin myötä saamme lisää taloudellisia voimavaroja ja osaamista tukemaan yhtiön kehitystä.” kertoo Majavan toimitusjohtaja Petri Holappa.

”Yrityksellä on erittäin vahva markkina-asema Suomessa ja sen tuotteet ovat erittäin laadukkaita. EU-lainsäädännön aiheuttamien muutosten vuoksi toimiala tulee muuttumaan voimakkaasti lähivuosina, koska valmistajien laatukriteerejä tiukennetaan. Majava on toiminut edelläkävijänä ja saanut jo perävaunuilleen ensimmäiset myönnetyt EU-tyyppihyväksynnät”, toteaa Majavan hallituksen puheenjohtaja Pentti Kulmala.

Lisätietoja:

- hallituksen puheenjohtaja Pentti Kulmala, Majava Group Oy, puh. 0400-321 554

- toimitusjohtaja Petri Holappa, Majava Group Oy, puh. 0400-598 150

Majavatuote Oy on vuonna 1990 perustettu henkilöautojen perävaunuja ja venetrailereita valmistava ja myyvä yritys. Yhtiön tuotanto tapahtuu Karkussa ja Pirkkalassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2009 oli 5,1 miljoonaa euroa ja työntekijöitä yhtiössä on n. 31 henkilöä. (www.majavatuote.fi)

Helmet Business Mentors Oy on suomalainen listaamattomien kasvuyritysten omistusjärjestelyihin ja teolliseen kehittämiseen erikoistunut pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut varoja miltei 40 yritykseen. Neljän rahaston lisäksi Helmetin sijoittajina on joukko kotimaisia ja ulkomaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä, vakuutusyhtiöitä ja muita instituutioita. Helmetin kantava voima on joukko kokeneita suomalaisia teollisuusjohtajia. (www.helmetcapital.fi)